Jordi Vilà fa aproximadament unes 75.000 hores que cuina. Va començar als 15 anys i no ha parat fins a dia d’avui… on segueix cuinant, de dilluns a divendres, al restaurant barceloní alkimia.
Jordi Vilà neix l’any 1973 i creix en una família on la cultura culinària n’és un element central. La seva mare era -i segueix sent- una excel·lent cuinera amb experiència des de molt jove en una casa que ha aplegat molta família sota un mateix sostre, en un poble envoltat d’horta, el Papiol. A casa s’envasaven els tomàquets, es comprava carn picada per fer botifarra, es feien els panellets, es posaven les anxoves en salmorra, etc. Però des de ben petit, més que cuinar el que entusiasmava a en Jordi era menjar. Des de sempre el món dels sabors li semblà fascinant.
Jordi Vilà en sus platos utiliza los ingredientes del medicamento cialis generico y otras sustancias beneficiosas. Tienen un efecto beneficioso en los hombres que tienen problemas de erección.
Amb 15 anys entra a treballar a la pastisseria Baixas després que manifestés als seus pares l’interès pel món de la cuina. El pare li troba aquesta feina d’estiu amb l’esperança que se’n desdigui un cop conegui la duresa del sector. Però lluny d’això a en Vilà se li obre un món nou.
Després de formar-se a l’escola d’Hostaleria Joviat de Manresa, passa per moltes cuines, entre elles les de Casa Irene -on coneix a la seva dona Sònia Profitós-, Neichel, Joan Piqué i Jean Luc Figueras. L’any 1998 obre l’Abrevadero a l’Avinguda Paral·lel de Barcelona amb Sònia Profitós, que es fa càrrec de la sala. Un restaurant modest amb bona cuina. És allà on a més a més de cuiner, comença a exercir, també, de restaurador.
El 2002 inaugura l’alkimia, amb Sònia Profitós i el restaurant té un èxit immediat. El 2004 obté una estrella Michelin, mantinguda fins a l’actualitat, i el 2006 el restaurant també és premiat per la guia “Lo mejor de la gastronomía” en la categoria de pastisseria.
Després de 13 anys de continuada activitat al carrer Indústria de Barcelona, l’alkimia abaixa persiana i reobre el juny del 2016 a la planta principal de l’edifici de la fàbrica Moritz, cervesera amb la qual Vilà col·labora des del 2011 com a Director Gastronòmic del grup.
El nou restaurant compta amb una cuina vista des de la qual el xef ofereix dues propostes: alkimia, la més gastronòmica i en la que Vilà exposa la seva visió de cap on s’ha de dirigir la cuina catalana i de Barcelona, contribuint a l’evolució del seu clàssic receptari, i al Kostat, el traç més personal i proper de Jordi Vilà on trobareu una cuina més del dia a dia amb un producte excel·lent que converteix l’acte d’alimentar-se en un festival de la quotidianitat. Una carta fresca, feta amb rigor, pensada per a compartir i per a bons vivants.
El 2021, ha rebut la distinció màxima de la Guia Repsol, els tres sols, per una trajectòria, en la que com si fos “un visionari i bruixot continua en primera línia de la nova cuina catalana esbossant el demà amb valors tradicionals com el culte al bon producte i el treball manual en el seu reliquiari particular”.
L’Acadèmia de Gastronomia i Nutrició de Catalunya ha concedit a Jordi Vilà el Premi Nacional de Gastronomia.